Medewerkers

Trudy Jongenotter – Directrice-eigenaresse  kinderopvang ‘t Pippi Huis

Ik ben moeder van twee puber-kinderen. Mijn vriend woont in de Elzas in Frankrijk waar ik dan ook geregeld naar toe ga om het Franse platteland te mogen beleven!

Ik ben opgegroeid in Den Haag. Mijn moeder heeft zich altijd ingezet voor kinderen die het moeilijk hadden. Ze zorgde voor hen, voor mijn zus, mijn broers en mij met veel liefde en toewijding. Als ik daar aan terug denk, dan is zorg en opvang mij  ‘met de paplepel ingegoten’. Toch koos ik in mijn jonge jaren een hele andere richting, namelijk HBO facility management. Maar na jaren als facility manager gewerkt te hebben, voelde ik een bepaald gemis….

Ik wilde weer kindjes in mijn huis, een groot gezin!

In 2006 ben ik in als franchise-onderneemster begonnen met gastouderopvang met een antroposofische grondslag. Na jaren als gastouder gewerkt te hebben, ben ik medio dit jaar zelfstandig doorgegaan onder de naam ’t Pippi Huis! Naast mijn werk in ’t Pippi Huis vang ik een keer per maand kinderen op met een handicap (logeerweekend). Zo kunnen de ouders even bijkomen van de zorg voor hun kind.

Op dit werk te kunnen doen heb ik naast mijn SPW4, vele cursussen gevolgd zoals: holistische peuter- en kleuteryoga, cursussen met betrekking tot inbakeren, ontwikkelingsproblematiek, psychologie, zintuigontwikkeling, etherkrachten, etc.

Zo is mijn Pippi Huis, samen met mijn twee pubers, toch een groot gezin waarin het dagelijkse leven wordt geleefd!

En …

Wij vangen regelmatig buitenlandse kindjes op (expats). Wij spreken Engels, Frans en een beetje Duits. Daardoor kunnen we de meeste kinderen in hun eigen taal aanspreken. De voertaal in ‘t Pippi Huis is echter Nederlands. De kinderen leren de Nederlandse taal spelenderwijs eigen te maken.

In ‘t Pippi Huis werken we met een klein team medewerkers. Vaste krachten en vrijwilligers. We volgens samen professionele scholingen en cursussen.