Kleinschalige kinderopvang

In kinderopvang ‘t Pippi Huis word je nog echt ontvangen.

‘t Pippi Huis is kleinschalig, net zoals een gastouderopvang, werkt professioneel en persoonlijk. Het voordeel van deze combinatie is dat wij de continuïteit van een kinderdagverblijf kunnen bieden. Er zijn altijd dezelfde vaste leidsters! Kinderopvang ‘t Pippi Huis wil op professionele wijze een aanvulling zijn op de belevingswereld en sfeer waarin het kleine kind zich bevindt. Het is fijn als de sfeer in ‘t Pippi Huis een verlengde is van ‘thuis’. Het is een rust- en speelplek, een plek ‘even weg’ van alle dagelijkse beslommeringen die werk en huishouden vaak met zich meebrengen. Door de kleinschaligheid en het persoonlijke contact tussen leidster en ouders, is er altijd genoeg tijd om te praten wat het kind thuis heeft beleefd en hoe het zich voelt.

Ritme, Rust en Gewoonten

Het zich ritmisch voltrekken van de dag is een voorwaarde voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Ritme, rust en regelmaat in het verloop van de dag geeft een gezonde ondersteuning aan het fysieke- en het levenskrachtenlichaam van het kind. De wereld om hen heen wordt daardoor herkenbaar en voorspelbaar en dat geeft het kind vertrouwen in zijn bestaan. Deze rust wordt afgewisseld met actieve momenten; elke dag wandelen, spelen en rennen de kinderen in de buitenlucht!

Spreuken en liedjes

Als terugkerende momenten van de dag (voor het eten) hebben we verschillende rituelen in de vorm van een spreukje, een liedje en handspelletjes.

“De aarde doet het groeien, het zonlicht doet het bloeien…” zingen we voordat we gaan eten. Sommige kindjes weten al hoe ze hun handjes erbij kunnen bewegen. De andere kindjes luisteren aandachtig tot het liedje klaar is, dan houden we allemaal samen even de handjes vast en zeggen “eet smakelijk allemaal”.

De leidsters hebben ervaring in zowel de reguliere als de antroposofische kinderopvang, zijn flexibel en denken met u mee wat betreft opvoedingsvragen, voeding en alles wat er in een gezin kan spelen. Zij spelen in op de persoonlijke behoefte van het kind en de ouders.